Pranešimai

Sužavėjo Panevėžio teatrai

Vienas iš tikslų, kurį įgyvendina lietuvių kalbos mokytojos, – padėti mokiniams ugdytis kultūrinę kompetenciją. Išvykos į teatrą – puiki to galimybė, ypač kai Panevėžio teatrai kaip socialiniai partneriai sudaro sąlygas: priderina laiką, suteikia nuolaidas bilietams. Džiugina tas, kad mokiniams šitokios netradicinės pamokos labai patinka ir įsimena, ir norinčių visada būna daugiau, negu galime nuvežti.
Žemesniųjų klasių mokiniai šiemet stebėjo spektaklį teatre ,,Menas“ ,,Ida iš šešėlių sodo“, pastatytą pagal K. Gudonytės to paties pavadinimo knygą.  Spektaklis nepaliko abejingų, nes aktuali tema, gera aktorių vaidyba, žiūrovų įtraukimas. Labai nustebino, kad aktoriai po spektaklio liko jo aptarti. Klausimų pateikė ir  mūsų mokiniai, nes rūpėjo sužinoti, per kiek laiko aktoriai išmoksta žodžius, kiek laiko repetuoja, ar nesupainioja vaidmenų teatre ir gyvenime, ar lengva jiems buvo vaidinti būtent tai publikai.
Vyresniųjų klasių mokiniams buvo pasiūlytas premjerinis spektaklis J. Miltinio dramos teatre – ,,Devynbėdžiai“, pagal K. Sajos kūrinį. Mokiniai labai gerai vertino teksto ir G. Kuprevičiaus muzikos, tautosakos ir šiuolaikinių šokių sintezę, jaunųjų aktorių gebėjimą ne tik perteikti tekstą, bet ir dainuoti, groti, šokti.
Mokytojas pamalonino mokinių padėkos ir noras ,,kuo daugiau teatro“.


   Lietuvių kalbos mokytoja Violeta  Žudienė

 




Ankstesnės naujienos


Nėra įrašų