Renginiai

Apie Kaziuko mugę – 2015

Kovo 4 d. po ilgokos pertraukos tradicinė Kaziuko mugė vėl šurmuliavo centrinėje Raguvos aikštėje.

Stebino prekių gausumas ir įvairumas. Stalai lūžo nuo medinių ir medžiaginių dirbinių: šaukštų, mentelių, dubenėlių ir lėkštelių, servetėlių, rankšluostėlių ir gražių maišelių. Dar buvo galima supamąjį krėslą išbandyti ir taburetę ar suolelį nusipirkti. Netrūko įvairių skanėstų: keksiukų, riestainių, sausainių, spurgų. Čia pat galėjai pažiūrėti, kaip lauko sąlygomis „gimsta“ skanus šakotis. Buvo medaus, dešrų ir didelė gausybė sūrių ir sūrelių. O apsirūpinus pirkiniais ir užkirtus kiaušinienės su lašinukais, jau buvo galima ir įvairių žaidimų pažaisti. Susirinkusius linksmino pasakotojas šeštokas Paulius Vaičiulis, armonikininkė aštuntokė Kotryna Juškaitė, kiti muzikantai.

Mačiau, kad Kaziuko mugės lankytojai skirstėsi nešini pirkiniais, pakilios nuotaikos ir kupini puikių įspūdžių. Kas nieko nepirko, tai bent pasižvalgė, su pažįstamais pakalbėjo, į rungtyniaujančius pažiūrėjo ir, esu tikra, sau prižadėjo kitais metais būtinai ką nors nusipirkti...

Turbūt sutiksite, kad tokios mugės ne vien piniginės naudos duoda. Jos moko verslumo, taupumo, kaip apskaičiuoti pelną ir kaip bendrauti su pirkėjais.

Dėkojame pagrindiniam mugės organizatoriui mokytojui Algirdui Rutkauskui ir jo šauniems meistreliams. Jų dėka šventė didėja ir yra laukiama.

Mugės lankytoja Vitalija Blebaitė 




Ankstesnės naujienos


Kovo 5 d. istorijos mokytojos Valentinos Falamejevos suorganizuota 12 klasės komanda vyko į istorinių žinių konkursą „PROTŲ KOVA“, skirtą Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti Panevėžio r. Ramygalos gimnazijoje.

Panevėžio rajono technologijų olimpiadoje dalyvavusių mūsų mokinių darbai komisijos buvo įvertinti labai gerai. 

Panevėžio rajono organizacijų tarybos „Apskritasis stalas“ skelbtu konkursu ,,Jaunimo apdovanojimai 2014‘‘ susidomėjo mūsų gimnazijos Mokinių parlamentas. Mes apdovanojimui pateikėme 3 kandidatūras. Labai malonu, kad visi mūsų siūlomi kandidatai yra apdovanoti diplomais. Žinome, kad jų laukia išvyka į Seimą stebėti posėdžio ir ekskursija į Užsienio reikalų ministeriją.

Ką tik nušurmuliavo Šimtadienis – viena gražiausių ir įsimintiniausių švenčių mokykloje. 100, 99, 98, 97 ...... mažėjantys skaičiai tik rodys, kad laiko mokykloje dvyliktokams lieka vis mažiau ir mažiau, kad neišvengiamai ateis diena, kai nuaidės ir Paskutinis skambutis. 

Š.m. vasario 19-21 d. Rygoje vyko tarptautinės sportinio turizmo varžybos „Rygos taurė 2015“, kuriose dalyvavo Lietuvos jaunių, jaunučių ir vaikų rinktinės. Šioms rinktinėms atstovavo 5 Raguvos gimnazijos mokiniai.