Rimta, solidi ir labai įdomi studija apie mūsų gastronomijos istoriją bei paveldą
Baigiantis metams gimnazijos darbuotojai susirinko pasikalbėti ne apie planus ar bendrus rūpesčius – didelis mūsų būrys susėdo ne ką mažiau rimtai, solidžiai ir labai įdomiai studijai apie lietuvių gastronomijos istoriją bei paveldą ir drauge papietauti Teatro menėje.
Į viduramžius mus nukėlė naujamiestietės Vilija Petkūnienė ir Gitana Zaviežienė. Gimnazijos Teatro menėje laukė įdomi edukacija: Vilijos pasakojimas ir pietūs kaip viduramžiais: soti sriuba, savaitę ruošta grietinė, „lazankės“, troškinys, vietoj servetėlės – baltos staltiesės kraštas, o ir šakutė su dviem dantukais. Labai sudomino ne tik tai, patiekalai, receptai, bet ir pats etiketas: kaip stalus serviruodavo, kaip pateikdavo maistą, kaip žmonės elgdavosi prie stalų tuo laikmečiu, ir, žinoma, visokios, įvairios pikantiškos detalės, kurios mums dabar kelia nuostabą, šiandien atrodo keistai. Nesunku buvo nustatyti, koks skonis, valstietiškas ar didikiškas, kiekvienam artimas.
Besikeičiant ne tik patiekalams, valgymo įpročiams, bet ir etiketui prie stalo, norisi tikėti, kad mūsų, lietuvių, paveldas burs ne tik pasisotinti, bet ir nuoširdžiai, įdomiai bendraujant drauge palydėti metus.