Renginiai

Raguvos gimnazijos stovyklautojai vasarojo drauge

Pasibaigus mokslo metams, atrodo, visi vaikai turėtų džiaugtis atostogomis ir miegoti ilgiau. Tačiau gimnazijos 1–5 klasių mokiniai su džiaugsmu visą savaitę skubėjo į gimnaziją, nes čia vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Vasarokime drauge“.

Kiekvieną rytą papuspryčiavę su susipažinę su dienotvarke, 35 mokiniai mankštinosi ir dalyvavo dienos veiklose. Pirmą dieną, padedami gimnazijos socialinės pedagogės Giedrės, psichologės Inesos ir technologijų mokytojos Gintarės, susiskirstė į dvi komandas – ,,Piratų” ir ,,Nugalėtojų”. Komandos gamino atributiką, kūrė šūkį, mokėsi stovyklos dainą ir piešė kreidelėmis gimnazijos kieme. Kiekviena komanda už savo veiklą rinko taškus ir stengėsi būti stovyklos lyderiais, todėl čia labai svarbu buvo komandos vieningumas ir bendradarbiavimas.

Antrą dieną mažieji stovyklautojai nuo pat ryto sportavo: atliko neįprastus mankštos pratimus, dalyvavo individualiose sporto rungtyse, varžėsi tarpusavyje. Labiausiai stovyklautojams patiko žaisti orientacinį žaidimą gimnazijos kieme, o po pietų visų laukė taip išsvajotos kvadrato varžybos, kurios atnešė taškų skaičių ,,Piratų komandai”.

Sekančią dieną vyko menų užsiėmimai Jų metu mažieji vasarotojai džiaugėsi mokytojos Ingridos vedamu muzikiniu užsiėmimu, su mokytoja Gintare gamino pinjatą – tuščiavidurį žaislą. Po pietų mokiniai atskleidė savo kūrybinius gabumus iš augalinių medžiagų kurdami atvirukus, margindami laimės pasagėles, talismanus tėveliams.

Daug teigiamų emocijų ir neišdildomų akimirkų paliko Kelionės diena. Keliaudami vaikai su stovyklos vadovėmis lankėsi Krekenavos regioniniame parke, stebėjo dėmėtųjų elnių, danielių bandą, savo jėgas išmėgino užsiropšdami ant Rapolo akmens, žaidė judriuosius žaidimus.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklos dalyviai atskleidė savo žinias dalyvaudami žaidime apie Raguvos miestelį ir gimnaziją, mindami mįsles, atlikdami logines užduotis ir po gimnazijos teritoriją ieškodami ant medžių pakabintos pinjatos su saldainiais. Labiausiai besibaigiant stovyklai buvo įdomu kas stovykloje buvo šauniausi. Susumavus visus taškus, paaiškėjo, kad simbolinę pergalę pelnė ,,Nugaletojų” komanda. Pasidžiaugę šventiniais pietumis, palinkėję vienas kitam gražios ir saugios vasaros, stovyklautojai žadėjo į stovyklą grįžti ir kitamet.

Stovyklos vadovė, socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė

 




Ankstesnės naujienos


2015 m. birželio 12–14 d. Jadagonių k. (Zapyškio sen., Kauno r.) vyko tarptautinės mokinių turizmo varžybos „Pažinkime Lietuvą – 2015“. Dalyvavo apie 20 komandų iš Ukrainos, Latvijos, Kėdainių, Kupiškio, Vilniaus, Panevėžio r., Panevėžio, Kaišiadorių, Jonavos savivaldybių. 

Mokslo metams pasibaigus, baigėsi ir dar vienos grupės, kurios užsiėmimus vedė gimnazijos psichologė Inesa ir socialinė pedagogė Giedrė, veikla. Į savęs pažinimo grupę buvo kviesti daugiau nei dvidešim 5–10 klasių mokinių.

Š. m. birželio 8 d. Raguvos gimnazijos sporto salėje iškilmingai atidaryta laipiojimo sienelė. Tai antroji Lietuvoje sertifikuota laipiojimo sienelė, kurią įrengė UAB Laipiojimo centras. Pirmoji įrengta Tauragės r. Žalgirių gimnazijoje.

Birželio 5 dieną mokslo metus 6–11 klasių mokiniai užbaigė dalyvaudami tiksliųjų mokslų viktorinoje „Linksmieji tiksliukai“. Išsidaliję spalvotus lapelius, kuriuose buvo pavaizduotos skirtingos geometrinės figūros, mokiniai susiskirstė į grupes. 

Gimnazijos 1–4 klasių mokiniai baigė penkių mėnesių trukusius socialinių įgūdžių užsiėmimus, kuriuos vedė socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė. Užsiėmimus lankė 15 mokinių.