Renginiai

Mūsų gimnazistai – projekte „Kino busas“ penkių filmų kūrėjai

Baigiantis rudeniui, vieną rytą gimnazijoje pasklido žinia, kad sulaukėme svečio – armėnų kilmės režisieriaus, projekto „Kino busas“ edukatoriaus Marat Sargsyan. Svečio pozityvumas, nuoširdus bendravimas su kiekvienu sutiktu gimnazijos bendruomenės nariu taip sužavėjo, kad pasipylė klausimai „Kada mūsų klasėje?“, „Kada filmų peržiūra?“, „O kitą dieną Maratas bus?“... Ką tokio įdomaus atsinešė režisierius?

Taigi, startavo projektas „Kino busas“. Jo dalyviai – IIIg klasės mokiniai. Ir, jei iki projekto pradžios  į dokumentikos žanrą buvo žvelgiama kaip į kroniką ar televizinę dokumentiką, tai po mokymų paaiškėjo, jog tai – daug platesnis ir sudėtingesnis žanras, reikalaujantis išvystyto empatijos jausmo, gebėjimo įsigilinti į problemą. Pasirodė, kaip svarbu ne tik turėti savo  požiūrį, bet  ir tinkamai jį  išreikšti.

Išklausius teoriją, gavus penkis scenarijus ir juos patobulinus, prasidėjo praktinis grupių užsiėmimas – filmų kūrimas. Po detalių kadruočių piešimo, suradus lokacijas, prasidėjo filmavimo, montažo, garso takelių ir titrų gamybos darbai. Režisierius Marat Sargsyan ir projekto dalyviai po penkių filmų peržiūros džiaugėsi rezultatais. Džiaugėsi ir žiūrovai, nedalyvavę filmų kūrime.  

Svarbiausia – tai buvo gilesnė pažintis su kinu, kelias į platesnį suvokimą ir saviraišką. Tad lauksime edukatoriaus Marat Sagsyan, projekto užsiėmimų – mokysimės analizuoti, ugdytis kritinį mąstymą, toleranciją ir kitas savybes, ypač reikalingas žmogui.

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Šių metų KINGS lietuvių kalbos olimpiados rudens sesijos finale, įveikusi kvalifikacinį turą, dalyvavo mūsų gimnazijos 8 klasės mokinė Taja Jasaitė. Olimpiados finalas vyko Kauno technologijų universiteto Panevėžio technologijų ir verslo fakultete. 

Pagaliau išsipildė penktokų svajonė –  jie dalyvavo naktiniame renginyje gimnazijos bibliotekoje. Tai jau penktas rudens renginys, organizuojamas vyresnių klasių mokiniams. Tradiciškai dalyviai atliko literatūrines, kūrybines, sportines užduotis, taip pat žaidė ir šoko, žiūrėjo filmą. 

Lapkričio 30 d. Jonavoje, Neries progimnazijos sporto salėje, vyko baigiamasis 2019 m. Lietuvos kalnų keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas – XLIII kalnų kelionių technikos varžybos Antanui Babiežai atminti. 

Gruodžio 6 d. Vilniuje, gamtininkų centre, vyko 2019 m. Lietuvos mokinių turizmo technikos čempionato nugalėtojų ir prizininkų pagerbimo šventė. Apdovanoti mokiniai keturiose grupėse (pradinukų, vaikų, jaunučių ir jaunių) turizmo varžybose surinkę daugiausia taškų...

Mūsų gimnazijos 3 klasės mokiniai lapkričio mėnesį dalyvavo Panevėžio apskrities policijos komisariato organizuotame saugaus eismo konkurse ,,Aš matomas tamsoje". Trečiokai su mokytoja kūrė ir gamino atšvaitukus.